Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

120.000 EURO EXTRA SUBSIDIE NAAR CULTUUR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Culturele instellingen en organisaties in Schiedam kunnen een beroep doen op een pot voor een incidentele subsidie. Het stadsbestuur wil hiervoor in ieder geval 120.000 euro inzetten. Het maximaal aan te vragen bedrag is 10.000 euro per subsidieaanvraag. Afhankelijk van de hoogte van de gevraagde subsidiebedragen verwachten het stadsbestuur ongeveer 12 projecten te kunnen ondersteunen.

Het idee is om in deze crisestijd (veroorzaakt door de aanhoudende lockdown) incidentele cultuuractiviteiten en innovatieve ideeën te stimuleren. Voorbeelden zijn een livestream van een toneel- of dansgezelschap in samenwerking met een andere culturele instelling. Of een project van een sociale instelling die samen met culturele instellingen cultuur dichterbij de bewoners in een bepaalde wijk brengt.

Samen met het culturele veld is een cultuurimpuls georganiseerd. In twee digitale bijeenkomsten zijn een breed scala aan culturele instellingen en organisaties aanwezig geweest, van het Stedelijk Museum tot aan Rijnmondband, van de stichting KunstWerkt tot aan het Schiedams koor.

2 reacties op “120.000 EURO EXTRA SUBSIDIE NAAR CULTUUR SCHIEDAM

  1. Verspilling van dat geld.
    Loop een route door Schiedam en je komt overal wel een ‘cultuur’ tegen.
    Helaas kom je de Nederlandse cultuur vrijwel niet meer tegen.
    Sporadisch nog een draaiorgel, maar die willen velen uit het straatbeeld hebben.

    1. Tuurlijk, teringherrie. Door dat draaoorgel kan ik mijn ghettoblaster bijna niet horen. Gelukkig kan ik er mee in de stiltecoupee wel terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *