Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

12 MILJOEN VOOR WINDMOLENS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Schiedams Energie Collectief (SEC) voorziet geen problemen bij het binnenhalen van 12 miljoen euro voor de financiering van twee windturbines.

De windmolens van elk minimaal honderd meter hoog wil SEC betalen via crowdfunding. Voor het sluiten van de begroting wordt bovendien samengewerkt met landelijke corporaties, die daar de dekking op geven, zo hield  het SEC de leden van de gemeenteraad dinsdagavond voor.

De twee windmolens komen op bedrijventerrein Vijfsluizen.

SEC bracht in januari 85.000 euro bijeen met crowdfunding voor zonnepanelen op het Schiedamse Wennekerpand.  Eigenaren van één of meer panelen krijgen een vergoeding voor de stroom. Het bedrag werd bij elkaar gebracht door particulieren en instellingen uit de stad.

 

Zie ook: Plannen grote windmolens Schiedam-West.

Crowdfunding zonnepanelen Schiedam.

1 reactie op “12 MILJOEN VOOR WINDMOLENS SCHIEDAM

  1. Schiedam West heeft structurele overlast van de dag en nacht draaiende motoren van de schepen die bij Huisman liggen. Ik hoop dat er dus heel goed gekeken wordt naar de geluidsoverlast van deze windmolens, die wederom veel te dicht bij een dichtbevolkt gebied worden gepland. Wij zitten niet te wachten op nog meer overlast. De crowdfunding kan mijn deur en waarschijnlijk de hele wijk dus gewoon overslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *