WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUDERS SCHIEDAMMER LEON GROENEWEG BIJ SBS 6

SCHIEDAM- De moeder en stiefvader van de in 2008 ‘waarschijnlijk vermoordde’ Leon Groeneweg hopen op financiële steun van SBS6 voor nieuw pathologisch onderzoek. Donderdagavond zullen zij in het tv-programma ‘ Geld Maakt Gelukkig’ (20.00 uur) proberen de sympathie van het studiopubliek te winnen dat 10.000 euro mag verdelen onder drie deelnemers.

Met het nog te verwerven bedrag willen de ouders het graf van Leon op Beukenhof openen. Daarna kan een onafhankelijk forensisch patholoog onderzoek doen naar de exacte doodsoorzaak.
leon Groeneweg
In 2008 werd het lijk van de toen 19-jarige Leon gevonden in het Brielse Meer. Zijn moeder vermoedt dat hij is vermoord door een jeugdbende en twijfelt al jaren aan het rapport van het Nederlands Forensisch Instituut(NFI) over de doodsoorzaak.

Vorig jaar stelde de medisch deskundige Danny Spendlove op verzoek van de ouders vast dat Leon waarschijnlijk niet is verdronken, maar vermoord. Ook het Openbaar Ministerie deed daarop nieuw dossieronderzoek, maar concludeerde dat dit geen aanwijzingen heeft opgeleverd van een misdrijf.

De ouders van Leon zeggen aanwijzingen te hebben dat hun zoon is vermoord, omdat hij belastende informatie over een Schiedamse jeugdbende aan de politie wilde geven. Moeder Marijke Harkema ging vorig jaar in hongerstaking om nieuw onderzoek af te dwingen. Mogelijk kan nieuw,onafhankelijk pathologisch onderzoek meer duidelijkheid geven.