RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

110 DAGEN CEL VOOR STEKEN MET UITBEENMES POLENPENSION SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een arbeidsmigrant uit Schiedam is veroordeelt tot een gevangenisstraf van honderdtien dagen (met aftrek van voorarrest) voor een poging tot zware mishandeling van een huisgenoot in de nacht van 10 op 11 september. De twee hadden ruzie gekregen op straat. De lezingen van de betrokkenen lopen uiteen vanaf het moment dat zij weer terug in het pension waren aan de Burgemeester van Haarenlaan, waar ieder een eigen kamer huurde.

Vaststaat dat op zaterdag 11 september de politie is gealarmeerd voor het steekincident. De melding werd om 03.16 via het P2000 netwerk verzonden.

Het slachtoffer was die nacht in de woonkamer toen de veroordeelden met een mes uit zijn slaapkamer kwam gerend. Zijn huisgenoot zag de man pas laat en hij kon zich in die korte tijd alleen met zijn arm en hand verdedigen. Zijn belager stak van boven naar beneden met een mes waardoor de borstkas van het slachtoffer bijna werd geraakt. Hierna rende het slachtoffer weg richting zijn slaapkamer. De veroordeelde kwam hem achterna en trapte tegen zijn slaapkamerdeur aan. Het slachtoffer hield de deur met zijn hoofd tegen, zodat hij zijn slaapkamerdeur kon dichtschroeven. Het mes waarmee de dader hem heeft gestoken was een uitbeenmes van hun werk.

De politie is op het telefoontje van het slachtoffer afgekomen en heeft in het pension op diverse plaatsen bloedspetters aangetroffen, onder andere in de slaapkamer van het slachtoffer. In de keuken van de woning heeft de politie het bebloed uitbeenmes aangetroffen en in beslag genomen. Voorts is de broek van de verdachte – waar vermoedelijk bloedvlekken op zaten – in beslag genomen. Deze goederen zijn bemonsterd en door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht op DNA. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat het aangetroffen bloed op het lemmet van het mes, bloed van het slachtoffer is. Het DNA van onder anderen de veroordeelde is op een gedeelte van het handvat van het mes aangetroffen. Tot slot is van het aangetroffen bloed op de rechter broekspijp van de dader een relatief grote hoeveelheid DNA van het slachtoffer aangetroffen.

Het slachtoffer is voor het eerst op 11 september om 03.28 uur direct ter plaatse gehoord zonder de aanwezigheid van een tolk en – zo blijkt uit het proces-verbaal – in gebrekkig Engels. Een dag later is het slachtoffer met de hulp van een tolk opnieuw gehoord. De rechtbank is dan ook van oordeel dat de verklaring van het slachtoffer, betrouwbaar is. Te meer nu zijn verklaring wordt ondersteund door objectieve bewijsmiddelen in het dossier, zoals het aantreffen van bloedspetters in de woning, het aantreffen van het bebloede uitbeenmes in de keuken van de woning en de resultaten van het DNA-onderzoek door het NFI.

1 reactie op “110 DAGEN CEL VOOR STEKEN MET UITBEENMES POLENPENSION SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *