WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FILMCLUB MAASSLUIS 50 JAAR

MAASSLUIS- Filmclub Maassluis bestaat 50 jaar en roept alle oud-leden op om de geplande jubileumreceptie in november 2015 te bezoeken. De filmclub begon ooit onder de naam ‘Smalfilmclub Maassluis’, wat later werd veranderd in Video- en Smalfilmclub Maassluis, maar vanwege de regelmatig veranderende filmsystemen nu simpelweg ‘Filmclub Maassluis’ heet.

Film 1
De Filmclub prijst zich gelukkig met enkele experts op film- en/of geluidsgebied. Zo zijn leden van de Filmclub ooit als amateur begonnen die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt en nog steeds lid zijn. Een van hen is filmer André van der Hout uit Maasland. Hij kreeg in 1999 een Gouden Kalf voor zijn documentaire over het Kabinet den Uyl en hij heeft vooral voor musea vele films gemaakt, waaronder zeer recent de filmbeelden van het pas door de Koning geopende Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Op 13 januari 2015 gaat in het Luxor Theater aan de v.d. Horststraat -onder aan de molen in Maassluis- het jubileumjaar van start met een klinkende Nieuwjaarsreceptie voor de leden, waarbij dan (uiteraard filmisch) het jubileum jaarprogramma zal worden gepresenteerd door de jubileumcommissie. Ook wordt aandacht besteed aan de vele activiteiten die door de leden in het jubileumjaar voor medeleden en andere belangstellenden worden georganiseerd. De eerste activiteit, waarbij ook niet-leden welkom zijn, is de clubwedstrijd op 27 januari. Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de filmpjes van de jubilerende Filmclub Maassluis. Meer weten? Klik HIER.