RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONRECHTMATIGHEID BIJ CATERING OEKRAÏNERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is een mogelijke onrechtmatigheid ontdekt omtrent de aanbesteding van de catering voor de opvang van de Oekraïners in Schiedam. Burgemeester en wethouders zullen de gemeenteraad over de mogelijke onrechtmatigheid informeren via de eerstvolgende informatiebrief Oekraïne. Ondertussen heeft het stadsbestuur alvast ingestemd met verlenging van de huidige opdracht voor catering zo lang de
catering vereist is op de opvanglocatie.

Volgens de burgemeester heeft het Rijk meerdere malen expliciet kenbaar gemaakt, ook in Kamerbrieven, dat de gemeenten financieel volledig gecompenseerd worden. Voor de gemaakte kosten van opvang van Oekraïners is voor 1 september de declaratie voor de periode februari-december ingediend.

Eind april is de inschatting gemaakt door de gemeente dat de huisvesting van Oekraïners in Schiedam rond de 2,5 miljoen euro gaat kosten voor de eerste zes maanden. Dit bedrag zal verder oplopen wanneer de opvang langer duurt. Het stadsbestuur is, in het kader van de opvang van Oekraïnse asielzoekers, overeenkomsten aangegaan op het gebied van het huren van een rivierboot ter waarde van naar inschatting 84.126 euro. Voor hospitality diensten op de rivierboot is, naar inschatting van burgemeester en wethouders, een bedrag nodig van 134.764 euro. Aan het verzorgen op het gebied van de (basale) levensbehoeftes van de Oekraïners wordt naar inschatting 200.000 euro uitgegeven.

1 reactie op “ONRECHTMATIGHEID BIJ CATERING OEKRAÏNERS SCHIEDAM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.