Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM ONDERZOEK DRUGSSPOREN IN SCHIEDAMS RIOOLWATER

SCHIEDAM- De fracties van het CDA en de CU-SGP hebben geïnformeerd, bij het stadsbestuur van Schiedam, naar de aanwezigheid van concentraties drugs in het rioolwater. Een reeks schriftelijke vragen hierover uit februari is alsnog gepubliceerd door de gemeente, maar zonder antwoorden van het stadsbestuur (de CU-SGP zit sinds maart niet meer in de gemeenteraad).

De fracties van het CDA en de CU-SGP vinden het belangrijk dat in Schiedam een beter beeld ontstaat van het drugsgebruik. Daarnaast helpt periodiek onderzoek om trends te detecteren en daarbij beleidswijzingen te kunnen doorvoeren, menen de fracties. Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven controleren al periodiek in het rioolwater op drugs.

In Rotterdam worden er bijvoorbeeld dagelijks 40.000 lijnen cocaïne, 67.000 joints, 25.000 lijnen speed en 2.400 gebruikershoeveelheden crystal meth gebruikt. Dat bleek uit het rioolwateronderzoek dat die gemeente het afgelopen jaar liet uitvoeren door wateronderzoeksinstituut KWR. Het onderzoeken van rioolwater is relatief eenvoudig en snel uit te voeren. De cijfers laten zien dat Nederland qua gebruik van cocaïne en XTC in de Europese top zit. Daarnaast kan nu beter worden ingeschat hoe groot de lokale Rotterdamse drugsmarkt is.

Foto: Robert Berns (CU-SGP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *