WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HERHAALDELIJKE BUITEN- EN CONTAINERBRANDEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse brandweer is de afgelopen uren enkele keren op herhaling uitgerukt voor buitenbrandjes op telkens dezelfde locaties.

Vanmiddag om 14.50 uur ging het om een containerbrand aan de Sportlaan. Om 19.17 uur betrof het een buitenbrand aan de Kraanvolgellaan. Daar werd de brandweer om 19.48 uur opnieuw opgeroepen voor een buitenbrand op de hoek Kwikstaartweg-Kraanvogellaan. Kort daarvoor – om 19.46 uur – kon de brandweer ook terug naar de Sportlaan voor opnieuw een containerbrand.

Om 20.45 uur betreft het een bouwcontainer aan de Willem de Zwijgerlaan.

4 gedachten over “HERHAALDELIJKE BUITEN- EN CONTAINERBRANDEN VLAARDINGEN

 1. Het werkt echt fantastisch, het verbod op een gecontroleerd groot vreugdevuur op een toegewezen plaats onder toeziend oog van wijkbewoners.
  Je moet echt hersenen hebben om dit als burgervader te willen, geen toegestane branden.
  Nu zijn de mannen en vrouwen bezig met brandjes, mede, veroorzaakt door de burgemeester, terwijl ze het al druk genoeg hebben.

  1. Dus je beweert nu dat die notabelen en professoren die met kun kappusjonnetjes op graag een vreugdevuur van 35 meter hoog stoken nu door het verbod legitiem onze auto’s en verder gemeenschappelijk bezit mogen vernietigen? Heeft dit in de verste verte ook maar íets met het verbranden van een kerstboom te maken?

 2. Als eerste bedoel ik met: ‘Nu zijn de mannen en vrouwen bezig met brandjes, mede, veroorzaakt door de burgemeester, terwijl ze het al druk genoeg hebben’, de brandweer en politiemensen.
  Uiteraard bedoel ik niet dat tuig overal rotzooi mogen trappen en alles in de fik mogen steken.
  Komt geen seconde bij mij op.
  Hard aanpakken dat tuig.
  Alleen door iets met alle geweld te verbieden, gaan bepaalde mensen andere manieren bedenken om vuur te maken en bekijken. Helaas gaat dat vaak op een zodanige wijze dat er veel vernield wordt en de politie en brandweer hierdoor nodeloos veel werk hebben en van alles naar hun hoofd gegooid krijgen.
  Houd het vuur centraal op een veilige locatie.
  In Schiedam waren er in het verleden in elke wijk op elke hoek midden in een straat kerstbomen verbrandingen. Dat werd terecht verboden en vervolgens werden er door de gemeente locaties aangewezen waar het wel werd gedoogd. Dat werd ook verboden, moet je kijken wat voor ellende er gisteren weer was in heel Schiedam, vele kleine vuren en vernielingen.
  En het zijn niet zozeer de mensen die een georganiseerde kerstbomen verbranding willen hebben maar lui die deze avond niet als hun nieuwjaarsnacht zien, maar als relnacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *