Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HARDE VERWIJTEN AAN ADRES BURGEMEESTER OVER AZC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) krijgt de volle laag van coalitiepartner fractie Kerkhof (fK) over het eenzijdig genomen besluit voor een asielzoekerscentrum (AZC) in Vlaardingen. Alke van Marsbergen (fK): “Als dit de toekomst is die Vlaardingen met u als burgemeester gaat meemaken dan heb ik echt slecht nieuws voor Vlaardingen.”

De fK maakt officieel onderdeel uit van het Vlaardingse stadsbestuur (samen met VVD, CDA, GroenLinks en D66), maar levert geen wethouder. Afgelopen week is de fK vervolgens niet naar hun oordeel gevraagd, kort voordat burgemeester en wethouders besloten over het AZC. In een geheim overleg is de fK samen met alle raadsfracties pas geïnformeerd (met een 24-uurs zwijgplicht), waarvoor Wijbenga verantwoordelijk is. Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond blaast raadslid Van Marsbergen stoom af over de hele gang van zaken, waarbij de burgervader ook nog eens tot de orde moet worden geroepen (Van Marsbergen: “Meneer de burgemeester, misschien kunt u ook meeluisteren, het is tenslotte uw portefeuille!”).

Alke van Marsbergen (fK): “Als dit de toekomst is die Vlaardingen met u als burgemeester gaat meemaken dan heb ik echt slecht nieuws voor Vlaardingen.”
Van Marsbergen vangt aan naar de burgemeester: “Het is raar dat het college op een dinsdagnamiddag beslist dat er vluchtelingen (asielzoekers, red.) worden opgevangen in een stad. Een raadsmeerderheid zou dat moeten beslissen. Wij zijn gekozen. U niet. U zit hier bij gratie van ons. De raad is het hoogste orgaan binnen de stad, dus het zou u hebben gesierd om niet een mededeling te doen, zodat wij achteraf een debatje kunnen houden over hoe we het willen aanpakken en hoe vliegen we het in. Daarmee vind ik dat u de democratie echt geen eer aandoet.
Als je daadwerkelijk een standpunt zo in wilt nemen op dinsdag, dan kan je dat ook donderdag voorleggen aan de raad, met een concreet besluit wat er gaat gebeuren. Dan ga je dit niet op een dinsdagnamiddag besluiten en dan mag de raad er nog even een plasje over doen. Daar zit ik mee! Het volk regeert en wij regeren niet over het volk. Dat gebeurt hier nu wel.”

De fK kan rekenen op bijval van het AOV. Desiree de Jong (AOV): “Op het moment dat de urgentie zo hoog is, dan had ik mij kunnen voorstellen dat de raad gewoon bijeen was geroepen en dat we dan het probleem met elkaar hadden besproken en met elkaar tot een raadsbesluit hadden gekomen. Dat kan procedureel ook altijd.”

7 reacties op “HARDE VERWIJTEN AAN ADRES BURGEMEESTER OVER AZC VLAARDINGEN

 1. Deze burgervader lijkt net zo’n slappe veeveedeejer als de laatste decennia de trend is. Rechts lullen en links handelen. Als hij niet alleen met zijn vinger maar met zijn hele onderarm in de reet van Den Haag zit is Vlaardingen binnen no time klein Bhagdad.

 2. Geen haar op zijn hoofd is niet erg, maar geen haar op zijn tanden neigt naar de spierballentaal zonder actie van voormalig Burgemeester clown Bassie.

 3. Waarom is er geen proeftijd voor burgemeesters ,
  Kon het telefoontje uit Den Haag niet weerstaan. was een partijgenoot.
  old boys netwerk ik regel dat wel even hier/ schijt aan de raad.
  ff 24 uur stil houden.
  Met deze gladdekker is Vlaardingen niet geholpen.
  Kom alleen ff cashen hier en aast nu al op vervolg in Den Haag.
  De mooie woorden toen hij kwam hij zou goed gaan luisteren.
  Hij is gewoon doof voor wat er speelt.

 4. De Nederlander wordt toch lekker in de maling genomen over gelukzoekertjes.Na bijna twintig jaar Nederlandse militaire inzet in Afghanistan hebben ruim 30.000 Nederlandse militairen in Afghanistan 
  gediend. 
  Meer dan 21.500 Afghanen willen naar Nederland komen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft meer dan 21.500 aanvragen ontvangen uit Afghanistan. De aanvragers doen aanspraak op de regeling voor mensen die voor de Nederlandse missie hebben gewerkt.
  Dat betekend dat er voor 3 militairen 2 Afghanen werkzaam waren.
  Oogjes toe en snaveltjes dicht, zou meneer de Uil zeggen. Nieuwslezer van de Fabeltjeskrant.

 5. Janez Jansa, Minister President van Slovenië, twitterde van de week nog dat Wijbenga’s vrouw betaald wordt door George Soros.

 6. Ze zijn toch allemaal hetzelfde de zogenaamde leiders. Het gaat ze alleen om geld en macht…..
  Ik verbaas daar echt niet meer over zeker niet nu dat al jaren voor ons neus gebeurt en niemand die gestraft wordt. We hebben zo’n fantastisch voorbeeld aan de leiders *ieder voor zich*
  En ja we hebben geen reet meer te vertellen sinds die k*tten van D66 ons stem heeft dood gemaakt om het referendum voor het volk te vernietigen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *