Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STORING VERHOLPEN BIJ PROVENIERSBRUG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Aan het begin van de avond is proefgedraaid met de verkeersregelinstallatie (VRI) bij de Proveniersbrug in Schiedam. De brug over de Schie stond vanmiddag in storing.

De verkeersstroom werd geregeld door de Lichtblauwe Brigade. Irado zorgde voor de reparatie en de gemeente heeft de VRI weer tijdelijk laten draaien. Rond 18.15 uur kon de VRI weer normaal functioneren.

Het is niet voor het eerst dat de brug, aan de rand van de Schiedamse binnenstad, kampt met een storing. De Proveniersbrug is in 2016 opgeleverd na een grote renovatie. Kort daarop ontstonden diverse problemen met onder meer het brugdek. De gemeente heeft toen een beroep gedaan op de aannemer om de storing te verhelpen op basis van de garantiebepalingen.

De renovatie van de Proveniersbrug zou aanvankelijk 3,5 miljoen euro kosten. Daar kwam nog eens 1,4 miljoen euro bij.

1 reactie op “STORING VERHOLPEN BIJ PROVENIERSBRUG SCHIEDAM

  1. Goed idee om stadswachtjes in te zetten bij een brug die niet werkt om verkeer te regelen
    Opent mogelijkheden om het verkeer te gaan regelen nabij scholen en bejaardentehuizen.
    In de goede oude tijd waren er moeders die een oranje jas aantrokken en met een ‘stop’ bordje nabij een zebrapad het verkeer regelden, zgn. klaarovers Helaas is dit verschijnsel vrijwel uitgestorven. Oorzaak ligt dat moeders belangrijker werk moesten gaan doen.
    Dit zouden perfecte werkzaamheden voor stadswachtjes zijn, kunnen ze weinig kwaad aanrichten en doen ook nog wat beters dan qr codes controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *