Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CLIËNTENRAAD ACHTER VERHUIZING SCHIEDAMSE GEBOORTEZORG

SCHIEDAM- De Cliëntenraad (CR) Franciscus Gasthuis & Vlietland staat helemaal achter de (gedeeltelijke) verhuizing van de kindergeneeskunde en de definitieve verplaatsing van de verloskunde vanuit het Vlietland Ziekenhuis naar Rotterdam. Dat licht de CR toe in het Jaarverslag, dat vanmiddag is gepresenteerd. De verhuizing vanuit het Vlietland staat gepland voor 2023.

De CR heeft positief geadviseerd en is het eens met de keuze van de Raad van Bestuur om door het tekort aan verpleegkundigen, nu te kiezen voor concentratie van bepaalde kindergeneeskundige zorg op bepaalde tijden in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. De CR schrijft: ‘Zo kan het ziekenhuis de beste zorg aan kinderen blijven leveren.’

Hoewel dit ook de concentratie van de geboortezorg in het Sint Franciscus Gasthuis betekent, verwacht de CR dat hierdoor blijvend kwalitatief hoogwaardige, dan wel topgeboorte-zorg kan worden gegeven. Niettemin heeft de CR onder meer met klem aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid van het Gasthuis via de A20, met name bij acute bevallingen voor mensen uit Schiedam en Vlaardingen en voor flexibiliteit van het ziekenhuis als de wereld om het ziekenhuis heen verandert.

Ook heeft de Cliëntenraad gevraagd om het geven van acute kindergeneeskundige zorg in het Vlietland nog eens goed te bekijken wanneer het gaat om spoedzorg.

4 reacties op “CLIËNTENRAAD ACHTER VERHUIZING SCHIEDAMSE GEBOORTEZORG

 1. Krijgen we er heel veel Rotterdammertjes bij, op deze manier. Leuk als je als ‘Neus’ in Vlaardingen of Schiedam woont en je (klein)kind komt als Rotterdammerd ter wereld.
  Één woord: GEWELDIG!

 2. Ik wil Schiedamse kleinkinderen en geen Rotterdamse, hoe moeten mijn kinderen dit nu oplossen. Een paar jaar geleden was hier al sprake van maar toen werd gezegd dat dit nooit zou gebeuren. Je ziet beloftes zijn niets waard.

  1. Als alles goed gaat worden de kindjes toch thuis geboren. Anders zal er wel een mogelijkheid komen om naar een privé kliniek in Vlaardingen of Schiedam te gaan. Kost wel wat, maar dan heb je ook wat.
   Het belangrijkste is dat het kindje gezond is.

   En beloftes moet je nooit geloven als er geld in het spel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *