Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

1-MILJOEN EURO VOOR INBURGERING 250 VLUCHTELINGEN

SCHIEDAM- Om een groep van in totaal 250 vluchtelingen te laten inburgeren wordt gezamenlijk 1-miljoen euro uitgetrokken door Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De drie waterweggemeenten zijn momenteel nog naarstig op zoek naar ruim 250.000 euro voor dit project met de naam ‘Maatwerkplaats’. Het project richt zich op vluchtelingen uit de drie gemeenten. Het gaat om zogenaamde ‘klantgroep 4 — statushouders’. Zij ontvangen een bijstandsuitkering, hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt op basis van meerdere belemmeringen en zijn laaggeletterd of analfabeet. Het project helpt vluchtelingen een of meer stappen verder te komen bij inburgering en participatie.

Voor de Maatwerkplaats is een bedrag van 1-miljoen euro begroot. Er is inmiddels een subsidie van 749.921 euro toegekend door het EU-migratiefonds (AMIF). De gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam moeten zelf 250.000 euro met cofinanciering invullen.

Het project loopt sinds 15 juli 2019 en blijft bestaan tot 31 december 2021. De Maatwerkplaats is een initiatief van Stroomopwaarts, de opleidingsbedrijven Nextworker/De Beroepentuin en Rijnmondbouw, taalaanbieder Stichting Novum en Subsidy House.

De Maatwerkplaats staat voor ‘een intensieve, inclusieve en flexibele gezinsgerichte benadering’, in de hoop daardoor de afstand tot werk kleiner te maken. Volgens de initiatiefnemers is de Maatwerkplaats een manier om in kaart te brengen wat een deelnemer en zijn of haar gezin nodig heeft om optimaal mee te doen in Nederland. Hiervoor is een speciale begeleidingsmethode ontwikkeld. Iedere vluchteling krijgt een plan op maat (Routeplan) en een vaste coach die de vluchteling tijdens dit gehele project begeleid. Op basis van verkregen inzichten kunnen deelnemers voorsorteren op een zogeheten vakroute in de bouw, techniek, horeca, zorg, onderwijs of andere sectoren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

12 reacties op “1-MILJOEN EURO VOOR INBURGERING 250 VLUCHTELINGEN

 1. Wordt steeds gekker in dit …land. Onze ouders die Nederland hebben opgebouwd worden uitgewrongen en afgedankt en voor die moslims die nog nooit iets aan ons land hebben bijgedragen zijn tientallen miljoenen beschikbaar van ons geld. Met als dank steekpartijen, moorden, berovingen, verkrachtingen en het vernietigen van onze eigen cultuur.

  Bedankt waardeloze liegende,stelende, bedriegende, zakkenvullende stelletje criminelen van de
  Volk Val Dood partij met de rest van onze nsb regering.

  Hoop dat Wilders en of Baudet heel veel stemmen gaan krijgen.

  1. 100 procent met jou eens hoop dat de PVV waar ik altijd op zal blijven stamen de alle grootste wordt en linkse kabinet er helemaal van de kaart blaast ik hoop het met hard en ziel .

  2. Deze regering maakt geen beleid, zet groepen tegenover elkaar. Dit is een van de vele miljoenen overboord gegooid. Wat een schande om ouderen te duur te noemen.

 2. Door dit artikel wordt de suggestie gewekt dat er met 1 miljoen euro 250 “vluchtelingen” worden klaar gestoomd voor betaald werk.
  In werkelijkheid verdienen de participatie bedrijven zoals stroomopwaarts hier geld aan terwijl zij zijn aangewezen om bijstandsgerechtigden aan betaald werk te helpen.
  Het enige wat ze doen is mensen te werk stellen met behoud van uitkering. Het werk wat ze dienen te doen bestaat voornamelijk uit gevangeniswerk,zoals kaartjes vouwen, stickers plakken,werk wat vroeger door de sociale werkplaatsen werd gedaan.
  Met als resultaat dat de mensen die hier in het verleden werkten en ook graag werkten nu thuis zitten en zijn ingeruild voor bijstandsgerechtigden die hier absoluut niets van leren en al zeker niet aan een betaalde baan geraken.
  De politici hebben al aangegeven dat de participatie wet faalt.

  Het zou jullie (Waterweg Actueel) sieren om eens uit te zoeken hoeveel mensen er in deze regio bijstand krijgen en hoeveel mensen via Stroomopwaarts aan een betaalde baan zijn gekomen die meer oplevert dan een bijstandsuitkering.

  Ik ben wel van mening dat er iets van een tegenprestatie moet worden geleverd waar mogelijk maar op deze manier werkt het niet.

 3. Ben zo verstandig dit heel kort en zonder mijn echte gedachten te zeggen dat dit niet de weg weg is mijn inziens de problemen weg te nemen waar het gros der werkende en gepensioneerden aan dachte hiermee komen wij steeds verder van ons geluk af en worden wijn overspoelt en vergeten. Meer niet anders plaats je het niet.

 4. De mensen die achter die zogeheten ‘humane’ instellingen zitten zouden eens aangepakt moeten worden. Zoals Marcel hierboven al opmerkte, en zoals ook uit het (korte) bericht te halen valt, is dit een samenwerkingsverband van verschillende opleiders, waar – naar oud Hollandsch gebruik – hoogst waarschijnlijk al het halve budget is besteed door de opleiders. Zodat straks deeltijd vrijwilligers het eigenlijke begeleiden kunnen gaan doen.
  Ik wil niet al te sarcastisch doen, maar heb al meerdere van deze projecten de soep in zien lopen doordat instanties geld dooschuiven naar privé instellingen en vervolgens het dossier sluiten…

 5. De Nederlanders zullen wel betalen voor dit project.Terwijl de bevolking steeds verder uitgemolken wordt wordt er voor de vluchtelingen heel goed gezorgd.Wie zei er iets van discriminatie?

 6. Deze miljoenen waren beter besteed aan het regulier onderwijs. Het gros van de Ned. kinderen kunnen niet behoorlijk schrijven en lezen. Besteed daar de miljoenen maar aan. Dat zijn de mensen die het straks moeten verdienen om de binnenkomers van uitkeringen te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *