Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HISTORISCHE TREKSCHUIT MAASSLUIS IN DE VAART

MAASSLUIS- Oude tijden herleven nu echt, dankzij de replica van de Maassluise trekschuit Den eerste Snik. De historische boot, met een trekpaard op het pad, maakt toeristische tochten door het water van Midden-Delfland.

De schuit van de Stichting Historische werf Zorg en Vlijt is in mei in de ZuidVliet van Maassluis te water gelaten.

Op 11 september (Monumentendag 2021) zal de trekschuit feestelijk worden gedoopt. Daarna komt de schuit te liggen op haar vaste ligplaats bij de Markt. Na die dag zal de trekschuit, voortgetrokken door een paard, volgens dienstregeling gaan varen zoals vroeger.

De stichting wil met de replica het maritieme karakter van Maassluis versterken om de bijzondere plaats van Maassluis aan de trekvaartroute naar Delft en verder te markeren. Dit alles als toeristische trekpleister.

3 reacties op “HISTORISCHE TREKSCHUIT MAASSLUIS IN DE VAART

  1. Ten tijde van de trekschuit werd er feitelijk alleen maar vis (haring) mee vervoerd naar Delft en soms een enkele betalende passagier. Heel erg goed wat ze nu doen.

    1. En die passagier moest er dan ook nog voor betalen , dat ie trekkend naar Delft ging ? ” Toen was geluk heel gewoon ” noem ik het maar ………………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *