WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DRIE DAAGS ‘DUTCH DISTILLERS FESTIVAL’ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Gedistilleerd is bezig met een stevige revival en is hipper dan het ooit is geweest. Wie jenever zegt, zegt Schiedam, de bakermat van gedistilleerd. Daarom vindt hier op 2, 3, 4 en 5 juni 2022 het eerste International Dutch Distillers Festival (IDDF) plaats. Redenen temeer om eens uitvoerig stil te staan bij het Nederlands gedistilleerd in een sterk magazine. STERK ligt vanaf vandaag bij diverse distilleerderijen, cocktailbars en restaurants verspreid door Nederland.

“Over gedistilleerd valt zoveel te vertellen. De historie, het ambacht, de pure smaken. STERK vertelt in 112 pagina’s de verhalen van eeuwenoud gedistilleerd en nieuwe gins en likeuren. Je leest interviews met vooraanstaande bartenders van hippe cocktailbars in het land, waaronder van multi award winning bartender Tess Posthumus. Veelbelovend chef-kok Dennis Huwaë vertelt over koken met gedistilleerd. En Robèr Willemsen, boegbeeld van Koninklijke Horeca Nederland, over hoe hij onbedoeld een BN’er werd,” aldus Robert Boevé, een van de initiatiefnemers van STERK. Nieuwsgierig naar STERK? Vraag een gratis magazine aan via sterk-magazine.nl (zolang de voorraad strekt).

Het International Dutch Distillers Festival toont de talloze mogelijkheden van gedistilleerd en vindt plaats in Schiedam, het Dutch Distillers Disctrict. Het jeneververleden zie je er in elke straat in de binnenstad terug.

De brandersmolens, de hoogste ter wereld, de oude pakhuizen, het Nationaal Jenevermuseum waar nog op traditionele wijze moutwijnjenever wordt gestookt. Nostalgie is in de jeneverstad bij uitstek nog lang niet vervlogen.

Robert Boevé, ook organisator van IDDF: “We slaan met IDDF een brug tussen de distilleerderijen en de restaurants. We werken hierbij samen met de betere restaurants, zowel op lokaal als internationaal niveau. Met verrassende gerechten en bijzondere cocktails wordt het verhaal van distilleerderijen verteld door de chefs en de bartenders.’’ IDDF, dat een jaarlijks vervolg moet krijgen, is een samenwerking tussen de distilleerderijen in Schiedam (Nolet, Herman Jansen, Bobby’s Schiedam Dry Gin, Onder de Boompjes, De Kuyper en Loopuyt). De kaartverkoop voor IDDF start vermoedelijk in december 2021. Meer informatie is op dat moment te vinden op iddf.nl.

STERK is een uitgave van Vivre Productions en de gemeente Schiedam. Het magazine is een productie van Veenman+ in samenwerking met uitgeverij Kyosei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *