WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VAREND CORSO WESTLAND REKENT OP 2022

MAASSLUIS- Het Varend Corso Westland trok dit weekend als verrassing tóch door een deel van de regio. De organisatie heeft besloten dat het zomerse spektakel dit jaar opnieuw geen doorgang kan vinden (vanwege de lockdown). Burgemeesters van de gemeenten op de route, en het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing, spraken met een symbolische handtekening uit om het Corso ook in 2022 weer te ondersteunen. De verwachting is dat volgend jaar de trossen weer echt losgegooid kunnen worden; met als thema: Finally, Showtime!

Met een comfortabele temperatuur op de thermometer en een voorzichtig zonnetje dat zo nu en dan doorbrak en de dag extra cachet gaf, trok zaterdag toch een kleine afvaardiging van het Varend Corso Westland door de regio. De organisatie wilde het corsoweekeinde niet geruisloos voorbij laten gaan en koos er daarom voor om een funtour uit te laten varen. Zonder grootse aankondiging om te voorkomen dat zich grote groepen toeschouwers langs de waterkant zouden verzamelen, maar met evenveel enthousiasme als tijdens de normale corso’s.

De burgemeesters die het corso elk jaar in hun gemeente mogen verwelkomen, waren voor de gelegenheid wel uitgenodigd. Zij onthaalden de funtour in Delft en spraken daar hun intentie uit om het corso volgend jaar weer te ondersteunen. Ook het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing van SBS6 verbindt haar naam in 2022 aan het corso. Presentator Ivo Putman ondertekende daarvoor de intentieverklaring, waarna de handtekeningen volgden van de burgemeesters van Westland, Delft, Midden-Delfland, Maassluis, Vlaardingen en Rijswijk.

Na de officiële handelingen vervolgde de funtour zijn weg weer. Vanuit Westland gekomen, via Delft dus en vervolgens naar Den Haag en weer terug naar Westland. Een lange route voor de schippers. Die hadden dat er graag voor over, om het zomerse corsogevoel toch weer een beetje te kunnen beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *