Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERWIJDERING STOLPERSTEINE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op drie plekken in Schiedam zijn tijdelijk Stolpersteine verwijderd. In verband met de herinrichting van de Professor Kamerlingh Onneslaan zijn de vijf Stolpersteine ter herinnering aan de familie Amster, in 2018 geplaatst ter hoogte van PKO-laan nummer 99, tijdelijk verwijderd. Ook in de Hoofdstraat en in de Van Swindenstraat zijn stenen tijdelijk verwijderd.

Stolpersteine, ook bekend als struikelstenen, is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Het is een over geheel Europa verspreid monument voor de slachtoffers van het nationaalsocialisme. In Friesland worden de gedenktekens stroffelstiennen genoemd, in Vlaanderen ook wel gedenkkasseien.
Demnig brengt deze gedenktekens aan in het trottoir voor de vroegere woonhuizen van mensen die door de nazi’s verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn.

1 reactie op “VERWIJDERING STOLPERSTEINE SCHIEDAM

  1. wat een idiote kop boven het bericht, , zal wel de bedoeling zijn dat je dit dan gaat lezen………….. had mooier geweest als er stond: Stolpersteine tijdelijk verwijderd…………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *