WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GLOEDNIEUW ZWEMBAD VOOR VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Vlaardingen krijgt een gloednieuw zwembad. Het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders kiest ervoor om zwembad De Kulk te vernieuwen, mogelijk aangevuld met een buitenbad. Ook al is het huidige zwembad geen gemeentelijk eigendom.

Met de keuze voor nieuwbouw start een nieuw proces van het vinden van een geschikte locatie. Dat kan dezelfde plek zijn of een plek elders in de gemeente. Een adviesbureau gaat daarom in 2023 starten met een onderzoek naar een geschikte locatie. Dit kan zodra de gemeenteraad ook heeft ingestemd met de keuze voor nieuwbouw.

Het nieuwe zwembad moet plek kunnen bieden aan aanbieders van verschillende typen zwemsport. Voor iedere bezoeker moet het een plek zijn die fijn voelt om te verblijven.

Vanuit een enquête onder de inwoners komt nadrukkelijk de wens voor een buitenzwembad naar voren. Het onderzoek laat zien dat een buitenzwemvoorziening een aanzienlijke investering met zich meebrengt. Desondanks zal serieus onderzocht worden of het buitenzwemmen bij het nieuw te bouwen zwembad gerealiseerd kan worden.

Op 6 juli 2014 werd gedemonstreerd tegen het stopzetten van de volledige subsidie aan zwembad De Kulk.
Zwem- en recreatiebad De Kulk is een begrip in Vlaardingen. Het is in 1997 gebouwd en vele Vlaardingers hebben hier sindsdien hun zwemdiploma gehaald. Ook is het de plaats waar verenigingen een plek hebben voor onder meer wedstrijd- en reddingszwemmen. Voor de echte wedstrijdzwemmer is er een 25-meter wedstrijdbad en voor de meer recreatieve zwemmer een 25-meter bad met beweegbare bodem. Daarnaast is er een recreatiebad met een 45 meter lange glijbaan, een watergordijn, een stroomversnelling en andere mogelijkheden om te ontspannen, waaronder een whirlpool en de bruisbanken.

7 reacties op “GLOEDNIEUW ZWEMBAD VOOR VLAARDINGEN

 1. Penny wise pound foolish
  Lekker gaan concuren met 2 zwembaden in een gemeente.
  Om liggende gemeente sluiten zwembaden omdat het financeel niet uit kan.Zwembad zuid Schiedam.
  Maar ons bestuur weet beter/ op naar een nieuw debacle.
  Deze raad met zijn wethouders zou ik nog geen eens als raad van 11 aanraden.

 2. Er is geld zat Ron, kijk maar wat dat linkse schorem allemaal in Oekraïne en Syrië steekt. Het kan blijkbaar niet op, dus een zwembad erbij kost minder dan één raketje voor die Oekralulletjes.

 3. Prachtig besluit. Een zwembad is bij uitstek een essentiële voorziening waar geen stad van buiten kan. Denk alleen maar aan de noodzaak van zwemlessen; de broodnodige zelfredzaamheid van kinderen en volwassenen in ons waterrijke gebied.
  Mag hopen dat er daarnaast serieus ruimte wordt gemaakt voor sporten als waterpolo en wedstrijdzwemmen en bewegen voor ouderen. Denken aan een buitenbad is compleet naïef; die tijden zijn voorbij. Er een soort attractiepark met glijbanen etc. van maken zou helemaal een megablunder zijn. We weten allemaal hoe het met Tropicana is afgelopen.
  Gigantische kans voor Vlaardingen om hier iets goeds neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *