Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GETUIGENVERKLARINGEN NODIG BIJ ONDERZOEK WONINGBRAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- De oorzaak van de uitslaande woningbrand in Schiedam-Nieuwland is waarschijnlijk niet meer te achterhalen. De brand ontstond maandagochtend rond 11.00 uur in de flat in de Heemskerkstraat. Veel hangt af van wat getuigen kunnen vertellen.

Een woordvoerder van de brandweer: “Ja, brandonderzoek is bezig met het onderzoek naar de oorzaak. Ze hebben nog niet de terugkoppeling kunnen geven over de oorzaak of de oorzaak nog niet kunnen vinden. Daar kan meestal nog wel wat tijd overheen gaan. Bij sommige incidenten is het heel makkelijk, maar gezien de woning volledig is uitgebrand is het lastig om een oorzaak te achterhalen, omdat heel veel dingen in brand hebben gestaan. Hier moet ook onderzoek worden gedaan naar het verhaal van getuigen.”

Op het moment van het uitbreken van de brand op de eerste etage waren er drie mensen in de woning aanwezig, waarvan een zichzelf in veiligheid heeft kunnen brengen. Twee anderen zijn door omstanders met een ladder gered via het balkon. Het gaat om een volwassene en een kind.

In totaal zijn zes mensen gecontroleerd door ambulanceverpleegkundigen. Daarvan zijn er vijf naar het ziekenhuis vervoerd met rookinhalatie. Een van deze vijf heeft ook brandwonden opgelopen.

Door brandweer en politie zijn twaalf woningen ontruimd. De buren zijn tijdelijk opgevangen bij een naschoolse opvang in de buurt.

2 reacties op “GETUIGENVERKLARINGEN NODIG BIJ ONDERZOEK WONINGBRAND SCHIEDAM

    1. Iedereen die uit die woning kwam was zwart geblakerd dus dat vind ik nou geen punt om gelijk racistisch te zijn ………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *