WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IN MAART LORENTZLAAN SCHIEDAM-OOST OPEN VOOR VERKEER

SCHIEDAM- Nog drie weken geduld en dan gaat de Lorentzlaan in Schiedam-Oost weer open voor al het verkeer. De entree van Schiedam, vanuit Oud-Mathenesse, ligt open tot vrijdagmiddag 11 maart in verband met de reconstructie van de Lorentz- en de Professor Kamerlingh Onneslaan (PKO). Het betreft onder meer de aanleg van een drainage- en infiltratieleiding en de vervanging van het riool. Bovengronds worden de lanen in lijn met de Boerhaavelaan aangepakt.

De restanten van de bomen aan de PKO- en Lorenzlaan blijven staan tot de bestrating wordt verwijderd, dan worden ook de overgebleven stammen weggehaald. Het vervangen van de bomen biedt ook meteen kans om het vuilwaterriool te vernieu­wen, want het huidige riool is aan vervanging toe. Het rioolstelsel in de Lorentzlaan is inmiddels 72 jaar oud en in de PKO-laan 41 jaar oud.

De klankbordgroep Drie Lanen heeft jaren reikhalzend uitgekeken naar de aanpak. Deze groep bewoners van Oost is al sinds 2000 nauw betrokken bij het project Drie Lanen. Zij hebben de afgelopen jaren heel veel schetsen voor de nieuwe inrichting van de Boerhaavelaan, Lorentzlaan en de PKO-laan voorbij zien komen.

De klankbordgroep heeft de gemeente geadviseerd om de twee lanen op dezelfde manier uit te voeren als de Boerhaavelaan. Zij waren blij dat het college het advies heeft meegenomen in de afwegingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *