WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RINGBUS SCHIEDAM RIJDT VANAF KOMENDE MAANDAG

SCHIEDAM- Vanaf aanstaande maandag 10 januari verandert de dienstregeling van RET in Schiedam door de komst van de ringbus. U kon hier vorige maand als eerste al over lezen bij Waterweg Actueel. Lijn 121 rijdt een nieuwe route vanaf Station Schiedam Centrum naar Schiedam Noord via Spaland/Sveaparken, Groenoord en Woudhoek.

De bus rijdt 7 dagen per week ‘s avonds tussen 19.00 en 23.00 uur, op zaterdagen ook overdag en zondagen ook in de vroege ochtend met een frequentie van 2 maal per uur. 0p rustige momenten wordt met een volledig toegankelijke 8-persoonsbus gereden. Op vrijdagen en zaterdagen kan een 19-persoonsbus worden ingezet. Alle reguliere reisproducten van RET zijn en blijven geldig.

Met de ringbus keert het 0V in de avonduren terug in de Van Beethovenlaan. Richting de binnenstad, het ziekenhuis en Nieuwland hebben reizigers bij het Bachplein en station Schiedam Centrum de mogelijkheid om over te stappen op tram 24. Voor reizigers die direct op de tram willen stappen, wordt de noodzaak onderzocht om het aantal fietsparkeerplekken bij de haltes van tram 24 uit te breiden.

De ringlijn wordt als vaste lijn met een vaste dienstregeling en lijnnummer, eerst 121 en later 52, opgenomen in alle dienstregelingen en dienstverleningsconcepten van het openbaar vervoer (apps, reisplanners et cetera).

De inzet van de ringbus betreft een proef die 3 jaar gaat duren.

3 gedachten over “RINGBUS SCHIEDAM RIJDT VANAF KOMENDE MAANDAG

  1. 3 jaar gemodder met een bus waarmee je niet naar het hof van Spaland kan, vanuit Spaland/Sveaparken. Wie verzint dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *