Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPVOLGER GEZOCHT VOOR STADSDICHTER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Literair Gezelschap Schiedam (LGS) zoekt een waardig opvolger voor Stadsdichter Yvette Neuschwanger. Binnenkort verloopt haar tweede termijn. Met ingang van 1 januari 2022 zal voor een periode van twee jaar een nieuwe stadsdichter aantreden.

Stadsdichter Yvette Neuschwanger.
De Stadsdichter draagt bij aan het culturele aanbod in Schiedam en de promotie van de stad. Voor ten minste 6 Stadsgedichten per jaar maken de Stadsdichter, het Literair Gezelschap Schiedam en de gemeente afspraken voor welke gelegenheden/activiteiten de Stadsdichter een gedicht maakt. Een presentatie van het gedicht kan daarvan onderdeel uitmaken. Voor het overige heeft de Stadsdichter alle vrijheid invulling aan de positie te geven. In een contract met het LGS staan de verwachtingen over en weer: publicatiemogelijkheden, een jaarlijkse vergoeding, enzovoorts. De gedichten blijven eigendom van de Stadsdichter, gedurende de tijd waarvoor de dichter is aangesteld hebben de gemeente en het LGS het recht de gedichten te publiceren.

Iedere Schiedammer kan Stadsdichter worden. Heeft u interesse? Stuur dan vóór 3 november 2021 een mail naar nieuwestadsdichter@gmail.com. In de mail staat uw motivatie en uw visie op het stadsdichterschap. Daarbij gevoegd is een stadsgedicht voor een gelegenheid/activiteit die zich in 2022 in Schiedam voordoet of kan voordoen. De selectie gebeurt door een commissie van deskundigen. Wordt u uitgenodigd voor een gesprek en presentatie van uw gedicht, dan vraagt het LGS ten minste 10 eigen gedichten/teksten mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *