Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

D66 VLAARDINGEN ENTHOUSIAST OVER ‘OPEN HIRING’

VLAARDINGEN- Is ‘open hiring’ een oplossing voor Vlaardingse werkgevers? D66 hoort het graag van het stadsbestuur. Waarbij D66 een nadrukkelijke rol ziet voor Stroomopwaarts en het UWV.

Open Hiring is een methode om werkzoekenden weer aan het werk te krijgen. In het tv programma Nieuwsuur van 5 september is aandacht geweest voor de grote krapte die momenteel heerst op de arbeidsmarkt. Het aantal vacatures is hoger dan het aantal werkzoekenden. In het buitenland is een aanpak ontwikkeld waarbij werkzoekenden zonder toetsing vooraf, dus zonder cv en zonder sollicitatieprocedure, aan het werk worden gesteld. Bijvoorbeeld op tijdelijke contractbasis en met een proefperiode. Dit wordt ‘open hiring’ genoemd.

In Nederland is een aantal bedrijven ook met open hiring begonnen. D66 Vlaardingen vraagt aan het college wat de stand van zaken betreffende het aantal werkzoekenden is en of open hiring een oplossing kan zijn voor werkgevers in Vlaardingen.

1 reactie op “D66 VLAARDINGEN ENTHOUSIAST OVER ‘OPEN HIRING’

  1. Krapte op de arbeidsmarkt? Laat me niet lachen. Als die werkgevers eens normaal gaan betalen komen de sollicitanten vanzelf wel. Een ander woord voor marktconform salaris is hongerloontje. Het verschil tussen uitkering en werk zou flink vergroot mogen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *