Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN VERGUNNING NODIG VOOR WARMTESTATION SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Schiedamse warmtestation in de Groenoordstraat kan worden gebouwd zonder vergunning. Het bedrijf hoeft de werkzaamheden alleen te melden bij het bevoegd gezag. Dit is inmiddels gebeurd, zo laten burgemeester en wethouders weten.

Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, kunnen op grond van het de Wet milieubeheer een vergunning nodig hebben. Voor verschillende categorie├źn van bedrijven is echter geen vergunning nodig. Deze bedrijven moeten zich houden aan de milieuregels die zijn opgesteld in het Activiteitenbesluit en de bijbehorende regeling.

Het warmtestation krijgt een maximale hoogte van 16 meter en drie schoorstenen. Sinds april 2020 is, in samenspraak met de stedenbouwkundige van de gemeente, door de architect van het warmtestation gekozen het gebouw de kleur groen te geven, zodat het camoufleert in zijn omgeving. Alle grote installatieonderdelen, zoals de warmtebuffer en de schoorsteen van de hulpketels, zijn onderdeel van de vorm van het gebouw. Ze worden opgenomen in de piramidevorm van het gebouw.

Om een aardgasvrij Schiedam-Groenoord mogelijk te maken wordt een warmtestation gebouwd met een gasgestookte hulpwarmtecentrale naast een warmtewisselaar. Voor situaties, waarin het restwarmtenet van Eneco niet beschikbaar is, zorgt dit hulpwarmtestation volledig voor de warmteproductie voor de wijk, door bij te stoken met aardgas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *