WATERWEG ACTUEEL

WERKEN AAN TOEKOMST UNILEVERTERREIN  VLAARDINGEN

WERKEN AAN TOEKOMST UNILEVERTERREIN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Voor de herontwikkeling van het terrein van Unilever langs de Deltaweg in Vlaardingen gaat het gemeentebestuur uit van een combinatie van werken en wonen. Ook wordt tijdens de besprekingen met Unilever ingezet op vervangende werkgelegenheid met hernieuwde afname bij lokale dienstverlenende bedrijven, zo meldt het stadsbestuur per memo aan de gemeenteraad.

Als eigenaar van de grond heeft Unilever ook belang bij het zoeken naar een optimale opbrengst van haar terrein met opstallen. Unilever heeft dan ook aangegeven haar verantwoordelijkheid te zullen nemen voor de toekomst van het zeven hectare grote terrein. Een nieuwe bestemming moet van waarde zijn voor Vlaardingen en haar inwoners. Het college van B en W heeft eerder al aangegeven vooral in te zetten op een gezamenlijke planontwikkeling.

‘De kans op succes neemt toe als overheidspartijen met Unilever hier gezamenlijk plannen voor ontwikkelen, begeleid door een deskundig bureau dat ervaring heeft met soortgelijke herontwikkelingen’, schrijft het college. ‘In Eindhoven, Emmen en Oss zijn voorbeelden te zien van vertrekkende multinationals die hebben geleid tot een herontwikkeling van het achtergelaten terrein, bijvoorbeeld in de vorm van innovatieve ontwikkelcentra/ campussen , met een grote economische bijdrage.’

Vlaardingen overlegt met Unilever om te komen tot een intentieovereenkomst die er op is gericht gezamenlijk mogelijke scenario’s te onderzoeken. De gemeente wil ook de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bij dit overleg en de intentieovereenkomst betrekken.

Webradio Torpedo

juni 18th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *