WATERWEG ACTUEEL

VUURWERKVRIJE ZONES SCHIEDAM: NIET MINDER OVERLAST

VUURWERKVRIJE ZONES SCHIEDAM: NIET MINDER OVERLAST

De vuurwerkvrije zone in Park Spaland heeft de afgelopen jaarwisseling aantoonbaar niet voldaan aan de wensen van de bewonersvereniging. Een rondje door de betreffende vuurwerkvrije zone in het park levert een hele fotocollage op aan schadegevallen.

SCHIEDAM- Vuurwerkvrije zones hebben in Schiedam niet geleid tot aantoonbaar minder overlast. Het aantal locaties wordt  niet uitgebreid bij de komende jaarwisseling.  En één grote vuurwerkvrije zone in heel Schiedam is op dit moment niet aan de orde. Met die drie mededelingen maakt burgemeester Cor Lamers  (CDA) duidelijk dat  er geen verdere beperkingen aankomen op het afsteken van particulier vuurwerk tijdens Oud en Nieuw.

Er zijn in Schiedam duidelijke afspraken gemaakt met Politie, OM en de Lichtblauwe Brigade over het stellen van prioriteiten bij de aanpak van illegaal vuurwerk. Openbare orde gaat altijd voor, dan de vuurwerkvrije zones en dan de overige gebieden waar overlast is.

Dat de vuurwerkvrije zone direct na het handhaven van de openbare orde komt wordt verklaard door de behoefte aan het kunnen handhaven van het afsteekverbod binnen de zones (op oudejaarsavond van 18.00 tot ’s nachts 02.00 uur) .

Webradio Torpedo

oktober 12th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *