WATERWEG ACTUEEL

VERLOOP WERKZAAMHEDEN HOEKSE LIJN

VERLOOP WERKZAAMHEDEN HOEKSE LIJN

MAASSLUIS- De komende weken wordt voor de testfase van de Hoekse Lijn de stroom op de bovenleiding gezet. Als de stroom op de bovenleiding staat, worden de zogenaamde kortsluitproeven uitgevoerd. Tijdens de kortsluitproef wordt er kortstondig –ongeveer 5 minuten -spanning op de baan gezet. Deze testen worden ‘s nachts uitgevoerd. Op de verkeersovergangen is, op het moment van de kortsluitproef, een verkeersregelaar aanwezig om het verkeer dat wil passeren even tegen te houden (duur is maximaal 5 minuten). Dit in verband met de veiligheid.

Als de eerste testen zijn afgerond, volgt in de maand september de afbouw van de metrobaan en de metrostations van de Hoekse Lijn.  Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanleggen van de zogenaamde schouwpaden aan beide zijden van het spoor. Het op de definitieve plaats leggen van kabels en leidingen. Verbreding van het talud (Op een aantal locaties op het traject is dit noodzakelijk). Het aanbrengen van het gekleurde glas op de stations, ter hoogte van de abri’s. Het afwerken van de verblijfsruimte van de bestuurders op de metrostations. En als laatste werk, worden eind september alle bouwmaterialen opgeruimd.

Waneer alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond, kan een begin worden gemaakt met het test- en proefbedrijf dat februari 2018 moet zijn afgerond.

Weersinvloeden en andere onvoorziene omstandigheden kunnen het werk verstoren, wat  mogelijk kan leiden tot verschuivingen in de planning.

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen via telefoonnummer:  010 489 4334 of via e-mail: [email protected]

Webradio Torpedo

augustus 12th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *