WATERWEG ACTUEEL

‘STA OPEN VOOR IDEEËN PARKEERBELEID SCHIEDAMMERS’

‘STA OPEN VOOR IDEEËN PARKEERBELEID SCHIEDAMMERS’

Wethouder Marcel Houtkamp (D66): “Ik heb wel het idee dat het een controversieel onderwerp is in de meeste wijken waarbij simpelweg , vaak persoonlijke en bedrijfsbelangen, tegenover elkaar staan. In West was het ongeveer 50-50.”

SCHIEDAM- Om echt te weten hoe de inwoners van Schiedam denken over het parkeerbeleid  in de wijken is een lijst met meerkeuzevragen ongeschikt. Dat is de overtuiging van GroenLinks. De milieupartij pleit voor het ophalen van eigen meningen bij de Schiedammers. Verantwoordelijk wethouder Marcel Houtkamp  (D66) zegt dit ook na te streven, maar op een andere manier.

Katinka de Rover (GroenLinks): “ Ik denk dat het juist een goed idee is om met een blanco kaart de wijk in te gaan om informatie op te halen. Om die out of the box ideeën die er in Schiedam zijn een keertje op te halen. Niet met een maatwerkpakket; u heeft deze en deze  keuzen. En dit hebben wij al voor u uitgezet. Burgerparticipatie is iets wat bij de burger begint en niet iets wat wij eerst inzetten en dan de keuzes aan de burger voorleggen.”

Wat wethouder Houtkamp betreft komen die eigen meningen over het parkeerbeleid heus aan de oppervlakte. Houtkamp: “We gaan niets opleggen. We gaan goed luisteren. We gaan goeie ideeën ophalen. Die gaan we allemaal toetsen  op hun mogelijkheden. Dan zal er ongetwijfeld wel eens nee verkocht moeten worden. En dat gebeurt in alle openheid met wijkbrede bijeenkomsten. Al dan niet in combinatie met wijkoverleggen. “

 

Webradio Torpedo

oktober 12th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *