WATERWEG ACTUEEL

PREVENTIEF FOUILLEREN VLAARDINGEN BLIJFT

PREVENTIEF FOUILLEREN VLAARDINGEN BLIJFT

VLAARDINGEN- De politie in Vlaardingen mag  tot 15 april volgend jaar doorgaan met preventief fouilleren in de vier wijken die vorig jaar al zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA)  vrees voor verstoring van de openbare orde door de aanwezigheid van wapens. Het gaat met namen om geweldsdelicten als straatroven en overvallen.  De eerste burger vindt het  noodzakelijk het (wapen)geweld zo krachtig mogelijk te bestrijden en het wapenbezit maximaal te ontmoedigen.

In de afgelopen periode is door de politie in Vlaardingen al preventief gefouilleerd. Op 906 gefouilleerde personen (tot peildatum 1 september 2017) zijn 32 mensen aangehouden vanwege het aantreffen van 1 vuurwapen, 37 messen, 3 slagwapens en 7 overige wapens.

De preventieve fouilleringen worden op gezette tijden uitgevoerd op last van de officier van justitie en zijn met duidelijke juridische waarborgen omgeven.

Vorig jaar zijn de Vlaardingse wijken Westwijk, Vlaardinger Ambacht, Holy-Zuid en Centrum aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Webradio Torpedo

oktober 11th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *