WATERWEG ACTUEEL

ONTDEK HARINGSTAD VLAARDINGEN

ONTDEK HARINGSTAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Trek vandaag eens lang alle hoogtepunten van de historische haringstad Vlaardingen met een rondvaart en speciale museumtour.

Dit arrangement brengt u al wandelend langs de mooiste plekken van Vlaardingen. Vlaardingen staat bekend om de Vlaardingen Cultuur. 6000 jaar geleden woonden er al mensen op een rivierduin. De archeologische vondsten die men heeft gedaan zijn zo belangrijk, dat de periode 3500-2500 v.Chr. ook in de rest van Nederland en België wordt aangeduid als de tijd van de Vlaardingen Cultuur.

Vlaardingen was ooit de Haringstad van Nederland. De visserij was in de 17e eeuw zo belangrijk dat deze uitgroeide tot de grootste haringvloot ter wereld. In dit arrangement komt de historie van Vlaardingen voor u helemaal tot leven… Stap in de boot en duik de historie in!

Er wordt gestart aan de rand van Vlaardingen waar een rondvaartboot klaarligt om u naar de binnenstad te vervoeren. Daar wordt u door Vlaardingse bewoners gastvrij onthaald. Zij vertellen u (kort of lang, wat u wenst) over de Vlaardingen cultuur, architectuur en over de haven. Op de grote markt kunt u de toren van de Grote Kerk beklimmen waar u een fantastisch uitzicht heeft over de stad. Het museum heeft daarnaast speciaal voor dit weekend een hoogtepuntentour gemaakt van een uur langs de belangrijkste en mooiste delen van haar collectie. Onderweg proeft u een smakelijk stukje haring en een echt Vlaardinger ijzerkoekje. Na deze historische dag vaart u weer met de boot naar de parkeerplaats.

Datum en tijd:

Zondag 18 juni 2017, 10.00u-17.00u
Locatie
TOP Vlaardingen
Watersportweg 13
3138HD Vlaardingen

Webradio Torpedo

juni 18th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *