WATERWEG ACTUEEL

NOODPOMPEN VISSENDRAMMA MAASSLUIS BLIJVEN AAN

NOODPOMPEN VISSENDRAMMA MAASSLUIS BLIJVEN AAN

MAASSLUIS- De twee noodpompen bij de Boulhouwersbrug in het stadshart van Maassluis, blijven vannacht doorpompen. Met deze maatregel kan het Hoogheemraadschap Delfland water vanuit Midden-Delfland naar Maassluis sturen en afvoeren op de Nieuwe Waterweg.

De noodpompen zijn samen goed voor een capaciteit van 40 kuub per minuut. Hiermee wordt het water in de Zuidvliet en Noordvliet doorgespoeld. Het kan zijn dat omwonenden geluidsoverlast ervaren.

Het lijkt aannemelijk dat vervuilde bluswater zich heeft kunnen verspreiden na de grote brand bij het boerenbedrijf aan de Kwakelweg in Maasland, in de nacht van 2 op 3 oktober. Door de verspreiding is het inmiddels flink verdund. Het advies blijft uit voorzorg contact met het water te vermijden en dieren niet uit het water te laten drinken. Als mensen toch in aanraking met het water zijn geweest en klachten hebben, kunnen ze het beste contact opnemen met de huisarts.

Bij vissterfte vraagt het Hoogheemraadschap dit te melden via 015 260 8108 en de dode vissen niet aan te raken.

Dankzij het doorspoelen van het water lopen de zuurstofwaarden inmiddels weer op. Donderdagochtend tussen 08.00 en 11.00 uur worden de pompen tijdelijk vanwege het tij uitgezet.

De pompen zijn voorzien van netten zodat levende vissen niet in de pompen terechtkomen. Het is niet uit te sluiten dat enkele vissen toch worden meegezogen en terechtkomen in de Nieuwe Waterweg.

Webradio Torpedo

oktober 11th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *