WATERWEG ACTUEEL

EERSTE METROSTELLEN HOEKSE LIJN SCHIEDAM

EERSTE METROSTELLEN HOEKSE LIJN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Zaterdagochtend rond 08.00 uur worden twee gloednieuwe RET metrostellen gekoppeld op station Schiedam Centrum voor een eerste rit over het spoor van de Hoekse Lijn. Dat heeft een woordvoerder van het projectbureau desgevraagd aangegeven. De wagens worden stapvoets voortgesleept door een diesellocomotief naar het nieuwe station Maassluis Steendijkpolder. Dit staat in het meest recente draaiboek voor de testritten waarop het projectbureau Hoekse Lijn zich baseert. De aanvangstijd is dus onder voorbehoud.

Deze eerste rit met locomotief lijkt een ideale gelegenheid voor fotografen en spotters. “Deze metro rijdt niet hard, dat mag ook niet, want de lijn is nog niet beproeft en is ook nog niet vrijgegeven”, zegt een woordvoerder van het projectbureau. “Om de eerste passagiers te kunnen vervoeren moet je aan allerlei voorwaarden voldoen. Pas als de vergunning verstrekt is mag men er met mensen op rijden.”

Vanaf 17 augustus wordt een eerste proefritje gemaakt vanaf station Steendijkpolder naar Maassluis-West.  Deze testritten duren tot en met de eerste week van september.

 

Webradio Torpedo

augustus 11th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *