WATERWEG ACTUEEL

MILJOENENPLAN BINNENSTAD VLAARDINGEN

MILJOENENPLAN BINNENSTAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN-  Er moet  12 miljoen euro worden geïnvesteerd in het winkelgebied van de Vlaardingse binnenstad. Op korte termijn gaat het om een bedrag van 2.6 miljoen euro. Dat wil het gemeentebestuur van Vlaardingen, zoals blijkt  uit het conceptcentrumplan ‘De binnenstad centraal’.

Met de miljoenen wordt ingezet op het verbeteren, herinrichten en vergroenen van de pleinen en straten in de binnenstad, de toegankelijkheid voor al het verkeer van het winkelgebied, het stimuleren van daghoreca en het mogelijk maken van wonen boven, of in plaats van, detailhandel. Bovendien wordt onderzocht hoe wonen in de binnenstad meer gestalte kan krijgen door nieuwbouw. De focus voor een bruisende binnenstad komt te liggen op het Veerplein en het Liesveld.

Zoals in veel middelgrote steden is ook in de Vlaardingse binnenstad groeiende leegstand en afnemend bezoek. De klankbordgroep Binnenstad is nauw betrokken geweest bij het plan en heeft er mee ingestemd. De klankbordgroep bestaat uit Waterweg Wonen, het DetailhandelsPlatform Vlaardingen, de IKV, Stichting Stadshart Vlaardingen, BKS (eigenaar van de parkeergarages), Multi Netherlands, het Albeda College, de binnenstadsmanager en de gemeente Vlaardingen. De klankbordgroep heeft verschillende onderzoeken uit laten voeren, op basis waarvan de aanpak in ‘De binnenstad centraal’ is vastgelegd.

De miljoeneninvestering wordt binnenkort voorgelegd aan de volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad. Vervolgens wordt het plan voorgelegd aan inwoners, bedrijven en overige betrokkenen bij de Vlaardingse binnenstad.

Webradio Torpedo

oktober 11th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *