WATERWEG ACTUEEL

MEER SCHOLEN NAAR STADSGEHOORZAAL VLAARDINGEN

MEER SCHOLEN NAAR STADSGEHOORZAAL VLAARDINGEN

De Waterweg Cultuurprijs wordt om het jaar uitgereikt en streeft ernaar een stimulans te zijn voor iedereen die met passie, plezier en bekwaamheid bijdraagt aan het culturele klimaat in de regio Waterweg Noord middels artistieke producties en culturele praktijken. “We zijn enorm vereerd om in de grote finale van de Waterweg Cultuurprijs 2017 te staan en gaan het publiek in levende lijve laten zien en voelen wat optreden als kind met je doet! Wij staan te popelen!” geeft directeur van IKC De Ark Berry Hakkeling aan. De keuze van de winnaar ligt dit jaar in handen van Bert van Meggelen, juryvoorzitter, Ulrike Söbbeke, directeur van Filmhuis Lumen,  Nathalie Hartjes, directeur van MAMA, Eppo König, redacteur voor NRC en Jetteke Bolten-Rempt, lid van bestuur Leids Cultuurfonds.

VLAARDINGEN- Project Podiumbeest wil het voor basisscholen makkelijker en goedkoper maken om een uitvoering te geven in een volle Vlaardingse Stadsgehoorzaal. Op vrijdag 20 oktober strijdt Project Podiumbeest samen met twee andere projecten om de prijs van Waterweg Cultuurprijs 2017 in het Stedelijk Museum Schiedam. Een felbegeerde award, die uitgereikt wordt aan het beste idee voor een cultureel project in de regio Waterweg Noord. Als de Stadsgehoorzaal wint, kunnen komend jaar vijftien basisscholen optreden in de Stadsgehoorzaal!

“Kinderen uit de regio herinneringen voor het leven bezorgen, deze jonge sterren een megadosis aan zelfvertrouwen meegeven én de culturele uitvoeringen van basisscholen helpen aan een inspirerende, artistieke impuls. Dat is wat we willen bereiken met Project Podiumbeest!” staat omschreven in het projectplan. Vijftien scholen krijgen de kans om een culturele uitvoering in de Stadsgehoorzaal te organiseren en worden gecoacht waar nodig. De organisatie bestaat uit een gedreven team van aanjagers van IKC De Ark, KADE40 en de Stadsgehoorzaal Vlaardingen.

Het werkt simpel: U meldt u aan als school, krijgt professionele coaching op maat en voor u het weet staan twintig tot honderd  kinderen met een eigen show in de spotlights op het toneel voor een volle zaal te schitteren.

Het belooft een spannende strijd te worden tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 20 oktober. De drie finalisten, Project Podiumbeest van Stadsgehoorzaal Vlaardingen, De Cultuurfabriek Schiedam van Stichting W4U en The White Wall Project van Paco Dalmau, zullen hun project aan het publiek presenteren om uiteindelijk de felbegeerde prijs in ontvangst te nemen.

Webradio Torpedo

oktober 12th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *