WATERWEG ACTUEEL

MEDIASTILTE ROND MAROKKAANS JONGERENWERK MAASSLUIS

MEDIASTILTE ROND MAROKKAANS JONGERENWERK MAASSLUIS

MAASSLUIS-  Het Marokkaans jongerenwerk bij InBlik  in Maassluis lijdt niet onder de scheuring van de klankbordgroep, waaruit in augustus twee bewonerscommissies opstapten wegens onvrede.  Dat verzekert Andre de Vries,  voorzitter van de klankbordgroep, die de komst van de Marokkanen in goed banen moet leiden.  Burgemeester Edo Haan (PvdA) en de boze bewonerscommissies zwijgen over hoe het nu verder moet.  Haan heeft een ‘mediastilte’ afgesproken met de bewonersvertegenwoordigers,  zo laat  Hennie van Mil weten namens de commissies.

Vorige maand vond een gesprek plaats op het stadhuis over de ontstane situatie. De uitkomst van dat gesprek wordt door Van Mil omschreven als ‘zeer positief’. “Meer kan ik er op dit moment nog niet over zeggen. Nee, we gaan niet door met de klankbordgroep. Dat is niet aan de orde”, aldus Van Mil.

De Vries zegt dat zijn klankbordgroep nog altijd bestaat: “We zijn nu aan het kijken hoe we het gat kunnen vullen wat de bewonerscommissie heeft achtergelaten. Daar wordt nu met name vanuit de gemeente over nagedacht, hoe we bewoners erbij betrekken.” De klankbordgroep bestaat momenteel uit de politie, Handhaving & Toezicht, de  gemeente Maassluis en het   jongerenwerk.

De bewonerscommissies van de seniorencomplexen De Vloot en de De drie Componisten hebben geen vertrouwen in de verhuizing van het Marokkaans jongerenwerk van de Stichting Ummah Wahida naar het open jongerencentrum InBlik.

Webradio Torpedo

oktober 12th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *